Klasiskā marmora kūka ar sviestu un olām:
Pagatavošanai 15 minūtes, cepšanas laiks 55 minūtes.
Papildus būs nepieciešams: 4 olas, 180 g mīksta sviesta, karsts ūdens.
Pagatavošana:
1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C, bez ventilatora funkcijas.
2) Ieber bļodā lielākās paciņas (pamatmaisījuma) saturu.
3) Iesit 4 olas, pievieno mīkstu sviestu un 4 ēd.k. karsta ūdens, ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai masai.
4) Ielej pusi mīklas taisnstūra (25 cm) vai apaļajā (∅ 26 cm) cepamajā formā.
5) Atsevišķā bļodā samaisa mazās paciņas saturu (kakao pulveris) ar 3 ēd.k. karsta ūdens, un iegūto masu sajauc ar atlikušo mīklu.
6) Uzlej tumšo mīklu uz gaišās un ar dakšiņu lēnām maisa spirāles veidā, lai veidotos marmora raksts.
7) Cep kūku 55 minūtes, iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
8) Izceptu kūku 15 minūtes atdzesē un izņem no cepamās formas.
Piezīme: sviesta vietā var izmantot margarīnu. Ja vēlaties, var cept arī kēksiņus.