Lai gan sojas produkti ir lietoti jau vairāk nekā 1 000 gadus, Rietumu pasaulē tie ir kļuvuši populāri tikai pirms dažām dekādēm. Nato ir viens no tradicionālajiem Japāņu ēdieniem, ko pagatavo no fermentētām sojas pupām un tas ir līdzīgs mīkstajam sieram. Nato ekstrakti ir bagāti ar enzīmu – natokināzi, kas veidojas fermentācijas procesā ar Bacillus subtilis baktēriju. No sākuma tika iegūts šis serīna proteāzes enzīms un tā fibrīna (proteīns, kas piedalās asins recēšanas procesos) degradācijas īpašības izvērtēja zinātnieku grupa Čikāgas Medicīnas Skolas Universitātē Japānā dzimušā zinātnieka Hiroyuki Sumi virsvadībā. Kopš tā laika, jau vairākas desmitgades, natokināze joprojām ir daudzsološs izpētes objekts.
Jautājumi par pasūtījumiem un piegādi.
P.-Pk. 9:00-17:00.