Folskābe (folāts) ir ūdenī šķīstošs B grupas vitamīns, kas ēdiena gatavošanas procesā ātri aiziet bojā.
Vislielāko folskābes daudzumu satur tumši zaļās krāsas dārzeņi. Folskābe ir nepieciešama proteīnu, nukleīnskābes un sarkano asins šūnu veidošanai, tāpēc folskābes trūkums ir saistīts ar mazasinību. Pētījumi pierāda, ka Somijā folskābe netiek uzņemta pietiekamā daudzumā (Finnravinto 2007, KTL). Grūtniecēm un sievietēm, kas plāno grūtniecību, vajadzētu folskābi uzņemt papildus, lietojot uztura bagātinātāju, jo folskābes trūkums grūtniecības sākumā palielina iedzimto pataloģiju, tādu kā nervu caurulītes defektu, muguras smadzeņu defektu un citu traucējumu, risku. Ieteicamā folskābes diennakts deva sievietēm, kas plāno grūtniecību, un sievietēm grūtniecības laikā ir 400 mikrogrami.
Zems folskābes līmenis palielina homocisteīna daudzumu, kas savukārt palielina sirds saslimšanu risku.
Jautājumi par pasūtījumiem un piegādi.
P.-Pk. 9:00-17:00.