Dzērvenes un proantocianidīni.
Labvēlīga ietekme uz urīnceļiem – zinātniski pētījumi uzrāda dzērveņu spēju novērst atkārtotas urīnceļu infekcijas, ko izraisa daži E. coli celmi. Šo efektu rada specifiski flavanoīdi, ko sauc par proantocianidīniem (PAC)
Dzērveņu proantocianidīni inhibē E. coli baktēriju spēju piesaistīties pie urīnkanālu un urīnpūšļa gļotādas sieniņām. Pētījumi pierāda, ka 72 mg PAC deva diennaktī var pasargāt urīnceļus no E. Coli piesaistīšanās.
Pienskābās baktērijas un C vitamīns urīnceļu infekciju novēršanai.
Uroģenitālajās gļotādās pārsvarā dzīvo pienskābās baktērijas. Pienskābās baktērijas aizsargā gļotādu no patogēnu mikroorganismu piesaistīšanās, izveidojot uz tām plānu aizsargkārtu. Ja pienskābo baktēriju daudzums samazinās, tas var veicināt patogēnu piesaisti gļotādai. C vitamīns nodrošina normālu imūnās sistēmas darbību.